13 helmikuuta, 2014

Vinkkejä selän vahvistamiseen?

Hei kaikki! En ole yksin kertaisesti jaksanut ja ehtinyt postailla. Kuvia olisi kamerassa, mutta en ole niitä koneelle saakka saanut. Kävin viime viikolla ja tällä viikolla uuden vuokrahevoseni luona ratsastelemassa. Menin tänään ilman satulaa ihan kävellen ja kysyn heppaa sunnuntaiksikin. Tiistaina olin käymässä mun kaverin vuokrahevosen luona ja kuvailin niitä. Kävin itsekkin selässä ja sai kyllä vääntä, muttei mitään tullut.

Sitten itse pääasiaan. Onko teillä vinkkejä selän lepyttämiseksi? Onko kellään muulla ollut ongelmia selän kanssa siis itsellään?
En ole blogissa tarkemmin asiasta kertonutkaan, mutta olen siis elokuusta lähtien taistellut välillä kovempien ja välillä ei niin kovien selkäkipujen kanssa. Pahimmillaan en pystynyt kävelemään saatika istumaan tai seisomaan. Löysin silloin itseni kyljeltään panadollia syöneenä lattialta. Ja parhaimmillaan vain kumarrukset sattuvat. Nyt, kun en ole voinut harrastaa niin paljoa, on selkäkin rauhoittunut. Onko poppaskonsteja? Olen käynyt kolmella eri fyssarilla ja kertoja on viisi mukaan laskemattomana lääkärit. Lihasperäiseltä tää vaikuttaa, mutta silti välillä pelottaa, koska kivun vaikutukset ovat aika suuret. Ja en kyllä omista matalaa kipu kynnystä (murtuneella ja leikkauskuntoisella rantella pelattu lentopalloa), joten mietin vaan mihinköhän tämä johtaa ja kauan kuntoon tulemisessa menee.


-Heidi

9 kommenttia:

  1. Kyllä se Nuutti toimii, kun antaa sille ohjaa, ei ole kireellä ne ohjat. Aikaa ja reeniä.
    Tänään ja eilen mentiin niin hienosti löysillä gramaaneilla.
    Ja asiasta kolmanteen, kyseessä kumminkin 5 vuotias, kokematon hevonen jolla ollu paljon lomaa eikä kukaan ole sitä pahemmin reenannut, paitsi maastossa menty vapailla ohjilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiasta neljänteen en haukkunut nuuttiasi, vaan totesin ettei tullut hommasta mitään. Liian eksoottiset olosuhteet mulle ja ei se poni voi rehellisesti kuolaimella olla jos ohja roikkuu löysänä. Kokeilin pehmeää ja elastisempaa kättä ja myös elävää kättä. Ja vaikka on viisi voi osata kulkea oikein päin selkää käyttäen. Mutta tietysti ymmärrän historian niin en edes odottanut sellaista. Tulevaisuus on valoisa, kun pääsee sun kanssa töihin 😊 eli kyse oli siitä etten ollut tarpeeksi hyvä vaatimaan selän ja takajalkojen käyttöä samaan aikaan ohjalla olemisen kanssa 😞

      Poista
    2. Lotaltakin tuli palautetta tähän, kun itsekkin homman näki.
      ''myös minä haen lömön kuolaimelle pelkällä istunnalla ja sillon myös mullakin on reilu ohja. Eikä niin että hevonen käsillä ns otetaan kuolaimelle!! näin hevonenkin saa vähän vapautta ja se oppii itse hakeutumaan kuolaimelle..''

      Poista
    3. Minkä helvetin takia sä teet tästä elämää suuremman jutun? Jos mä sanoin että se oli mulle vääntämistä eikä mitään mulla tullut! Ihan oikeesti en mäkään rupea itkemään jos joku sanoo että pokein kanssa oli vääntämistä tai se ei osaa tms. Ja millä hevonen kantaa itseään sillon jos sun ohja roikkuu missä kaula ja niska lihas silloin on? Nyt kun ruettiin yleisesti ratsastuksesta puhumaan niin haluan että mun hevoset kulkee ryhdissä lapojaan kantaen. Kyllä pelkällä istunnallakin niin voi tehdä muttei se loppujen lopuksi aivan sama asia ole. Pokerin kanssa tein sitä paljon joko länkkärinä tai ilman kamoja. Kiitos.

      Poista
  2. Korjausta
    * "myös minä haen lömön kuolaimelle ENSIN pelkällä istunnalla"

    VastaaPoista
  3. Miulla oli joku vuosi takaperin ihan kunnon selkäkipuja eikä esim. Koulussa istumisesta tullut yhtään mitään ja pakko oli aina kesken tunninkin lähteä kävelemään (vaikka mieli ois kyllä tehny heittäytyä maahan makaamaan :D) kävin sillon vielä fysiossa leikatun polven takia ja siellä selkää raksauteltiin useamman kerran. Miulla oli siis kyseessä ilmeisesti ihan jostain nivelestä, joka onneksi rauhoittui kun polvi meni parempaan suuntaan ja pystyin jo kävelemäänkin tasapainoisesti.

    Miusta ei nyt oikeen apua ollut mutta tsempit selän kanssa, toivotaan että tulee kuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kommentista, on kiva kuulla muiden tarinoita selkävaivoista niin tulee vähän vertaistukea :D mullakin epäiltiin nikamista johtuvaa, muttei röntgenissä mitään joo näkyny :/ ja kyllä jumppaamisella tulee juu!

      Poista
  4. Ihan vaikka siksi, että et tainnu nyt ihan Nuutin historiaa oikein tajuta.
    Sanotaako että se on vuoden jälkee n. 2 kk säännöllisesti liikkunut, sillä ei voi olla minkään valtakunnan lihaksia eikä mitään muutakaa.
    Joten kiitos vain itsellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo missään vaiheessa haukkunu nuuttia missää vaiheessa... Ja kävelin mutta mulle riittää tämmöi lapsellinen jauhaminen

      Poista