16 helmikuuta, 2014

Ratsastuksen oheisharjoittelu osa 2 kotona

Ihan ensin haluan kysyä teiltä loukkaako tämä seuraava lause jotakuta jos olisin vuokra hevosellanne ratsastanut enkä edes yhtään nimeä ollut maininnut? Kävin itsekkin selässä ja sai kyllä vääntä, muttei mitään tullut. Voihan myrskyjen myrsky. Tuo lause on synnyttäny semmossen myrskyn, että eilen illalla sain kahteen asti keskustella ja hymistellä asiasta. Kaikki alkoi TÄMÄN POSTAUKSEN kommenteista ja päättyi illalla sanoihin: "oo jo saatana hiljaa, en tarvi tollasen pikkuihmise n neuvoi" Yritin siis lopettaa kyseisen keskustelun varmaankin viisi kertaa ja sitte mulle sanotaan noin olin vähän, että okeii. Ja ennenkun tämä henkilö tulee tänne siitä sanomaan niin kuules tämä blogi on mun kirjotan tänne asioita mun hevos jutuista ja hän itse jakoi keskusteluamme facebookkiin. Mulla ei missään vaiheessa ollut mitään ketään vastaan mutta nyt kyllä on. Ihan oikeesti aikuinen. Tekis oikeen mieli laittaa kuvakaappauksia parhaista paloista. Ikuistin kokokeskustelun niiden avulla.

Noniin asiaan nyt on toisen oheisharjoittelu postauksen aika. Tässä postauksessa kerron treenauksesta kotona, ilman kuntosalia, painoilla ja ilman. Jos en ehdi salille, niin teen pienen treenin kotona painojen kanssa. Kesällä kun aloitin ns. lihaskunnon palauttamisen niin tein kaiken ilman painoja ja kolmisen kertaa viikossa. Nykyään teen vähän epäsäännöllisemmin kotona, koska käyn kuntosalilla ja koulussa. Lähinnä viikonloppuisin, kun en jaksa keskustaan lähteä kuntosalille.


KAHVAKUULA

No mutta, kun teen kotona niin käytän kahvakuulaa jalkoihin.
Elikkä laitan kahvakuulan rinnalle ja teen kyykkyjä 20 kpl.
Kiertovatsoja teen myös kahvakuulalla eli istumaan jalatkoukkuun, jalat ylös ja kierrän kuulaa puolelta toiselle.
Ojentajia voi myös tehdä kuulalla ja hauista. On myös monia erlaisia käsille tulevia liikkeitä, joita voi tehdä kuulalla.


ALKULÄMMITTELY

Alkulämmittelyssä käytän stepperiä, tai kesäisin ulkona hyppynaruja.
Stepperillä pitää mennä joku 20 min, että siinä tulee lämmin joten sitä teen harvemmin ellen oikein innostu.
Kesällä on myös oikein loistava lämmittely jos menee juoksemaan. Viime kesä lopussa rupesin käymään juoksulenkeillä ja kuntoni kehittyi huomattavasti. Aluksi en jaksanut juosta edes 700m luulisin ja lopuksi meni yli 4km. Koulujen alkaessa en enää ehtinyt käydä juoksemassa, mikä on sääli. Koitan nyt taas aloittaa, mutta jo alkukeväästä niin kunto pysyisi hyvänä koko kesän.


KESKIVARTALO JA HUOLTAVAT LIIKKEET

Selkiä ja normaaleja vatsoja teen ihan omien tuntemusten mukaan painoilla.
Yleensä nuo molemmat olisivatkohan 2.75kg kpl. Ja selissä käytän vain toista, koska huono selkä.
Vatsoissakin käytän vain yhtä jos selkääni sattuu. 

Huoltavia liikkeitä teen kuminauhalla olkapäille ja ranteille. 
Olkapäille perus kuminauha jumppaa lapoja yhteen ja ranteelle käsikirurgin ohjeistamia liikkeitä.


En todellakaan tee aina näitä kaikkia. Lähinnä fiiliksen mukaan ja vähän silleen mitä en ole ehtinyt tehdä. Keskivartalo on ihan pää jutttu ratsastuksenkin takia, mutta myös selän, koska hyvä tuki niin vammat ja ylimääräset liikkeet jää huomattavasti vähemmäksi.
Muistakaa muuten venytellä se on tärkee juttu. Ollaan puhuttu mun siskon kanssa justiinsa siitä, kun se opiskelee liikunnan alaa.

-Heidi


2 kommenttia:

  1. haha, eikös toi lause meinaa sitä, että sulla ei ittelläs vaa onnistunu omasta mielestäs kovin hyvin? miksi sitte joku alkaa tollasesta lauseesta vääntämään, kun puhuit vaan ittestäs:D en taas käsitä.
    mutta kiva postaus muuten!:)

    VastaaPoista
  2. no niimpä! sillehhän minäki tässä nauroin, mutta mikäs siinä jos ittensä nolata haluaa :D hahaa
    kiitti ! :)

    VastaaPoista