20 helmikuuta, 2014

Kun selkä on ylhäällä ja takajalat käytössä

Tänään koin ns. ahaa-elämyksen, nyt kun olen mennyt ilman satulaa paljon ja keskittynyt selän ja takajalkojen käyttöön, niin tänään todella huomasin eron ja tajusin kuinka pyytää ilman sen suurempia ongelmia. Oikeasti suosittelen teille, että menkää ilman satulaa! Ilman satulaa mentäessä oikeasti tuntee milloin se selkä nousee ja laskee ja kaiken. Tuntee hevosen liikkeet ihan eritavalla. Se oli kyllä niin siistiä, kun tunsi selän nousun ja uskalsi vielä pyytää takajalkoja mukaan. Ravista tuli aivan eri tuntuista ja sama käynnistä.


Tiistain ratsastus: Menin illalla joskus kuuden aikaan tallille ja laitoin hepan kuntoon. Oli tarkotus ottaa muutama laukkapätkä mukaan ratsastukseen. No epäonnekseni yksäri pääty oli taas vain ehkä 15 x 20 joten eipä siellä paljoo ravailtu tai laukkailtu. Ratsukoitakin oli parhaillaan neljä tai viisi. Tyydyin siis kävelemään ja työskentelemään käynnissä. Otin muutaman ravipätkän ja koitin työskennellä siinä vähäsen, mutta en sitten viitsinyt, kun pohja oli tosi epätasanen. En tajua siellä oli semmonen mäki siis maneesissa. No käynnissä mentiin ihan kivasti vaikka energiaa oli muille jakaa. En malta odottaa ekoja kunnon treenejä!

Torstain Ratsastus: Ahaa elämys ratsastus siis. Nyt olin ajoissa tallilla ja pääsin tyhjään maneesiin. Oli kyllä ihanaa. Sain mennä rauhassa suoria pätkiä ja työskennellä suoralla. Otin ravipätkiä ja pling tajusin kutakuinkin miten siellä selässä toimitaan. Sain hetkiä aina selkää käyttöön, ja sen tunsi niin hyvin. Hetket aina piteni ja piteni. Nostin myös molempiin suuntiin kaksi kertaa laukat suoralla uralla ja toisen suunnan viimeiset nostot oli kyllä energisiä. Heppa nous ylös ihan totaallisesti. Oi että se laukka oli niin ihanan tuntuista. Olisin voinu vaikka kokopäivän vaan laukata. Hahha. No rauhottelujen jälkeen työskentelyä käynnissä ja pienet ravipätkät ja 15 min kävelytykset maastakäsin. Tänään meni kyllä oikeesti tosi hyvin olosuhteisiin nähden. Käynnissä oli tosi kiva ratsastaa ja muutenkin jäi positiivinen olo. 


Viikonloppuna meen lauantaina ja sunnuntaina. Koitan jompanakumpana päivänä mennä maastoon kävelemään, jos vaan tiet näyttää tarpeeks turvallisilta. Voi olla, että saan kuviakin riippuu jos juuli on paikalla tai Wilma tulee mun mukaan. Nähdään iloisissa merkeissä taasen.

-Heidi

6 kommenttia:

  1. Kenen heppa tää on?

    VastaaPoista
  2. Hah, miulla oli pitkään sellanen kausi että ilman satulaa kulki niin paljon peremmin kuin satulalla! Istuntaa pääsi käyttämään täysin eri tavalla ja sitä kautta opin laskemaan jalan pitkäksi ja rentouttamaan lantionkin lihakset. Myös käden jäykkyys olkapäästä kyynerpäähän hävisi.

    Oot siis todellakin oikeessa siinä, että ilman satulaa meno auttaa. :) Meno voi tuntua tosin alkuun kamalalle ja entistäkin jännittyneemälle jos hevosella on tosi vaikeat askeleet.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähänkö hyvä tuo käden jäykkyys juttu että hävis, ku mulla on vasenkäsi niin paljon heikompi kun oikee et jännitän helposti kokokäden ja sitte siitä tulee kova, täytyy toivoo että toi auttaa muakin siinä! Ja joo hah toi askel juttu on niin totta! :D

      Poista
  3. Moikka! Toi romaani kuuluu siis olla niin päin kaula-aukossa että se lampaankarva on hevosen ihoa vasten, jos sille on tullut hiertymiä niin johtuu varmaan siitä :/ toi kangas hiertää lapoja eikä se lampaankarva auta mitään loimea vasten... T. Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä aattelinki miks se on noin päin :O tallityöntekijät laittaa sen aina noin shiit pitää vaihtaa!

      Poista