15 helmikuuta, 2014

Nuutti

Olin viime tiistaina mun Sarin mukana sen vuokrahevosen luona. Heppa oli Nuutti ja super suloinen, tommonen pienempi hevonen. Rotua en muista, mutta kumminkin asiaan. Eli oltiin pitempään jo suunniteltu, että meen kattomaan sitä ja ehkä ratsastamaan. Mentiin torstaina päivällä ja ensin Sari ratsasti Nuutilla ja mä suoritin kuvaamisen. Nuutti on siis 5wee ja vielä vähän raaka. Uskon, että siitä tulee vielä hyvä, jos saa vaan hyvää ratsutusta. Taisinkin todeta sen meidän kuskille.


Hyppäsin itsekkin selkään, kun Sari oli ensin ratsastanut. Pohja ei ollut mun mielestä niin hyvä, että olisin kummemmin uskaltanu ravata tms. Nuutti oli tosi haastava saada taipumaan tai käyttämään selkäänsä. En siis onnistunut siinä ollenkaan. Alkuun otin vahvemman tuntuman ja elävämmän käden ja käytin tosi paljon jalkaa, kun ei oikeen sisäpohje tullut läpi saatika ulkopohje. No pää laskeutui ehkä millin, mutta ei tosiaan siten miten olisin itse toivonut. Kokeilin sen jälkeen vielä pidempää hjaa ja pehmeämpää kättä, se toimi aavistuksen paremmin, muttei vieläkään niin hyvin, että olisin saanut avut läpi. Niimpä hetken väännön ja muutaman sekunnin taipumisen jälkeen tulin alas ja Sari nousi takaisin. Suosittelin siis ihan vaan omasta mielestä kumppareitten, gramaanien tai sivareitten käyttöä, niin Nuutti oppisi oikean muodon kulkea, jota voi hakea ja sitä kautta saisi selän mukaan. 



-Heidi

2 kommenttia:

  1. http://ssari92-daysofmylife.blogspot.fi/ Lukioille ja sullekki lisää kuvia, kun on gramaaneilla harjoteltu venyttää eteen alas ja kulkemaan muutenki hyvin. :)
    Kyllä se siitä paranee, kun otan ylläpitoo sen ja reenailen sen kanssa paljon.

    VastaaPoista