02 helmikuuta, 2014

Tunnilla

Olin tuossa jonkin aikaa sitten tunnilla Lady nimisellä tammalla korpikylässä. Alkutunti oli verryttelyä kouluratsastus tyylisesti ainakin mulla. Tamma oli kuulemma ollut vähän huono taipumaan ja opettaja sanoi mulle, että jos ei tuu mitään niin sillä on gramaanit mulle. No kyllä siitä sitten vähitellen rupes muodostumaan ihan kivasti ratsastettava tamma. Käytiin myös tarkemmin läpi myötäämistä, kuinka tyhmältä se kuulostaakin niin sen tekeminen oikein vaatii oikeesti keskittymistä. (nauran tälle puolen vuoden päästä.) Mulle on opetettu melkeen kaks vuotta, että nopea myötäys, mutta hevosesta tulee silloin vaan epätasainen edestä ja sitähän me ei haluta. Elikkäs myötäyksen pitäis olla pidempi, kuin itse ottaminen. Tasainen eikä vaan ohjan pois heitto.


Sitten itse tuntiin. Alkuun halusin vaan pohkeen läpi ja sitä kautta takajalat mukaan. Tein tempon vaihteluita pysähdyksiä kiemuroita ja ympyröitä. Etenkin ympyröillä meinas ulkolapa lähteä omille teilleen. No tiukalla ratsastuksella ja keskittymisellä sain lavan loppujen lopuksi hallintaan ja sitten siirryttiinkin jo esteille. Tultiin semmosta sarjaa jossa verkka hyppyinä toimi ihan vaan puomit. Muutmat ravissa ja sitten laukkaan. Korkeutta nostettiin aina vähitellen. Korkeutta ei varmaan ollut edes 80cm, mutta olihan se silti ihan mukavaa päästä hyppäämään pitkästä aikaa. Loppu verkassa  tammakin viimein heräsi ja se oli tosi kiva ratsastaa. Toimi kivasti ja olisin voinu loppuverkata sitä vielä puoltuntisen niin olis saanut kunnolla niskan jumpattua. (kuvat on tunnin alusta nyyh. Loppu tunti meni jo huomattavasti paremmin, kuten aina haha kun ei satu oleen vaan kuvia) 


-Heidi

2 kommenttia:

  1. Oletko miettinyt omaa hevosta koskaan? Vaikuttaisit osaavalta ja pätevältä omaankin hevoseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, ja olen miettenyt, mutta ei oo ikää, työtä eikä rahaa. Heti kun mahdollisuus tulee nin ylläpitoon hevosen vähintääkin otan. On ollut aikaisemminkin :) Toi oli kyllä kiva kuulla kiitos vielä!

      Poista