15 maaliskuuta, 2015

Vähän hevosten kuulumisia

Hei taas. Nyt on käyny Aadan selässä. Rakastuin tammaan ihan välittömästi. Todella miellyttämis haluinen ja kiltti tyttö. Tosi mukava ratsastaa, kuuntelee hyvin. Kuitenkin tarvitsee paljon tukea liikkuakseen oikein. Heti noustuani selkään tuntui oikealta niin hassua kuin se olikin. Ratsastin Aadalla siis perjantaina. Mentiin ihan kevyesti, tutustuin hevoseen ja askellajeihin. Aadalla on vaan outo tapa pukitella ja ne pukit eivät ole pieniä. Kentällä kaikki sujui ihan hyvin. Muutama pukki vaan ja kaikki oli ihan hyvin. Lopuksi lähdettiin yhdessä toisen ratsastajan kanssa maastoon, jossa alkumatka sujui ongelmitta kunnes saavuttiin pienen puron ylityspaikalle alkoikin oikeat ongelmat. Alkuun vain rohkaisin Aadaa menemään puron yli, mikä ei onnistunut. Yht'äkkiä Aada rupes vaan peruuttamaan ihan hullun lailla ja pyytäessäni sitä eteen nousi ensin etupää ja sitten takapää kunnon vauhdilla ylös. Viidennen pystypukkihypyn jälkeen totesin, että mä en saa tippua. Seurauksena nousin siis alas selästä. 

Eilen pitäessäni tuntia Aada pukitteli jälleen ja tällä kertaa poisti ratsastajansakin kyydistä, joten tänään vaihdettiin estepenkki ja kävin kokeilemassa, miten tamma reagoi sen kanssa. No show vaan paheni. Aina pyytäessäni laukkaa eteen tuli kamala määrä pukkeja. Piia vaan huus kentän laidalta älä laukkaa enää!! No tulin siis alas ja hain liinan. Mentiin pyöröön, jossa edes juoksuttaminen ei onnistunut, kun tamma tuli takajalat edellä kohti pyytäessäni lisää laukkaa tai ravia. Kentälle ei päässyt, muuten olisin mennyt sinne juoksuttamaan. No nyt äkkiä selvitetään mikä tyttöä vaivaa?! Ei ole normaalia käytöstä.


Sitten vähän Pokerista. Pokerin jalat piikitettiin torstaina ja se on ollut siitä lähtien saikulla omassa pikku tarhassaan. Olen käynyt päivittäin leikkimässä sen kanssa ja harjailemassa herraa, kunnes tänään mentiin kentälle kävelemään. Nyt on kolme viikkoa kävelyä ja sitten kevyesti takaisin reeniin. Pokeri on nyt laihiksella, kun on kasvattanut järkyttävän heinämahan. Ostin muuten Pokerille nahkariimun ja se on ollut tosi hyvä. Koristaa hyvin jäbän päätä. Pokerin tarha-naapurina on suomenhevosori, josta mä en tykkää yhtään. Usein, kun kävellään siitä ohi niin ori saa ihmeellisen huuto kohtauksen. Hyh. Pelottavaa, kun Pokeri on jo kerran saanut kuonoonsa orilta. Ei enää kiitos!!


Miten teidän talleilla on kentät sulaneet? Multamäessä on kenttä tällähetkellä tosi hyvä! Suli ihan muutamassa päivässä ratsastuskelpoiseksi. Tosin se on täynnä vettä, jota yritetään vesileikeillä saada pois kentältä. Onneksi kuitenkin pystytään ratsastamaan normaalisti.

4 kommenttia:

  1. Voih, toivottavasti ei ole mitään vakavaa Aadalla! Onneksi et pudonnut sieltä alas, ei varmasti olisi tehnyt hyvää selälle...
    Hitsi että minä oon kateellinen tuosta kentästä! Täällä "pohjoisessa" Kuopion ja Jyväskylän välimaastossa on vielä lunta/jäätä paksu kerros kentällä, sitä kun ei aurattu talven aikana ollenkaan. Maastossakin on pohjat vielä aika kehnot... Olis ihan täydellinen sää mennä ulkona mutta pitää vaan pysytellä maneesissa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juteltiin siitä Aadasta ja luultavasti on vaan niin kipeät lihakset ja jäykät selässä eli ei toivottavasti mitään sen vakavampaa! No, mutta onneks teillä on maneesi! :) Meilläkään ei oikeen voi kunnolla maastoilla, kun on polut ihan jäässä. Kyllä se kevät sieltä tulee!

      Poista
  2. mä niin toivon et oot tosi varovainen ton selkäs kaa.. meillä kenttä ollu sula jo toista viikkoo, mut nyt alko routimaa. onneks ne on aina samat kohat mistä se pettää, nii eipä tässä suurempia ongelmia :D maastot ja pellot on kans sulana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihanaa et kommentoit! Joo heh pitää olla varovainen.. Tsemppii sun heppojen kanssa!

      Poista