23 helmikuuta, 2013

sometimes it is the most difficult horse that has the most to give you




Hilma oli hurja! Sillä on varmaankin tulossa kiima. Menin eilen Hilmalla ja Wilma Jojolla. Wilmalla ja Jojolla meni super hyvin! Kyllä Wilma osaa! Jojo liikku etee, Wilma läpiratsasti sen jokaisessa askellajissa. Hyvältä näytti! Sitten Hilma. Hilmalla on paljon ylimäärästä energiaa ja turhautumista vaikka onki saanu liikkuu säännöllisesti. Eilen se kulki hyvin ilman sivuohjia melko huonosti, ei taipunu, puri kuolaimeen ym. Heti ku otin sivuohjat pois Hilma oli paljon yhteistyö kykysempi. Ei painanut ollenkaan kädelle tms. Mutta noin puoli tuntia ratsastettuani välikäyntien jälkeen Hilkka ei enää suostunut kävelemään vasempaan kierrokseen vaan pyöri ympyrää. Yritin vaikka mitä mutta ei se kääntyny. loppujel lopuks ku vaihoin ravissa määrätietösesti suuntaa ni päästiinki vasempaan kierrokseen. 
Myöhemmin kun nostin laukan oikeelle niin hilma meni kyyryy ja yritti pukitella (ei siis osaa pukittaa). Me molemmat ruettiin Wilman kanssa nauramaan ja lepyteltiin Hilmaa. Lopuksi sain molemmat laukat nousemaan ja Hilman taipusaksi.

Illalla vielä nousin Z selkään. Z tuntu alussa käynnissä tosi hyvältä, mutta vähän jäykältä. Ravissa me huomattiin Wilman kanssa, että se ontuu. No eikun käyntiin, jossa ontuminenki sitte jatku. Loppujen lopuksi päätin, että tuun alas selästä ja puran hevosen ja päästän pihalle.

-heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti