15 huhtikuuta, 2014

Heppa kokeilu ja vihdoin uusia kuvia! + tilanne katsausta

Heippa! Ihan ens alkuun pientä inffoilua. Lähden ruotsiin torstaina ja mennään meidän perhe-tuttujen luokke Tumbaan. Viihdytään siellä maanantaihin ja sitten palaillaan kohti suomea. Todennäköisesti väsyneinä, mutta onnellisina. Yritän heti sen jälkeen päästä ridaamaan alkuviikosta jo. Ajattelin tehdä postaus-sarjan valokuvaamisesta. Osissa käsittelisin omasta harrastelijan näkökulmasta, millaisia ovat hyvät kuvat mm. sileellä, esteillä ja hevosista malleina. Innostuin itse tosi paljon ideasta. Toiseksi ajattelin toteuttaa niitä kuvatoiveita mikäli saan sen joskus aikaan. 


Yläpuolella näkyy kiva 7-vuotias FWB tamma nimeltään La Centella eli Lurppa. Aikana, kun vuokrasin romantikaa, tutustuin ns. puolituttuun kunnolla elikkäs Juliaan. Käytiin usein samaan aikaan ridailemassa ja saatiin molemmat seuraa. Sillon, kun Romantika lähti multa alta niin Juuli tarjos mulle kokeiltavaks Lurppaa ja saatiin aikaseks sopia tälle päivälle ridailut. 

Ekana Juuli meni selkään ja työskenteli ravissa ja käynnissä. Mä hoidin samalla kuvaajan roolia meijän yhdistelmä kuvauskalustolla. Ravailujen ja muutaman laukannoston jälkeen juuli meni pari kertaa kavaletin ylitse ja sitten tulikin jo mun vuoro. Lurppa näyttää satakertaa helpommalta kuin mitä se todellisuudessa on. 


Elikkäs mun vuoroon. Nousin selkään vähän varovaisena, en oikeen tienny miten Lurppa suhtautuu uuteen kuskiin. Alkuun työskentelin käynnissä ja huomasin heti, että tätä hevosta pitää tosiaan ratsastaa. Tykkäsin tosi paljon Lurpasta, etenkin oikeeseen kierrokseen tuli loppujen lopuksi ihan kiva pätkä ravia, kun sain sisäavut läpi. Työskennellä sain ihan tosissaan ja menosta kyllä huomas, että olin melkosen pihalla uuden hevosen selässä. Laukka oli suuri yllätys! Se oli kunnon esteponin laukkaa ja ns. raskas ratsastaa. Veikkaan kyllä että jos työskentelisi säännöllisesti niin vois se meno varmaan joltain näyttääkkin sen verran sain jutusta kiinni.
Nostan kyllä hattua varmaan jo kymmenennen kerran oikeesti miten erilainen hevonen on selästä ja miltä se näyttää. Taitoa Lurppa vaatii ratsastajaltaan ja sitä onneksi onkin. Hyvä poni tulossa!

Kaulalihas! Huono kuva muuten, mutta noitten lihasten takia mä vaan tän laitoin. hahha.

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti