13 syyskuuta, 2013

Hetken Hiljaa, Toisen Pelastaa

Edellisestä postauksesta onkin vierähtänyt jo tovi. Sen jälkeen on ehtinyt tapahtua jo, vaikka ja mitä. 
Hyppäsin Emmalla, olin hyppäämässä myös korpikylässä. Käytiin Lahden keskustassa erään museon messuilla(?) talustusratsastusta vetämässä. 
Emma oli aika hassu hypätessä. Se hyppäs kauheita loikkia ja teki ilopukkeja(?) mietin itsekseni, että onko noi ilopukkeja vai mitä? Pää asia oli hevosen ratsastettavuus. Emma taipu hyvin ja kuunteli. Esteille se jonkun verran imi. Vähän oli epävarmuutta ilmassa.
En tippunu ja se on pääasia.
Sitten vähän ikävämpää. Kuten moni hevosihminen varmaan kuulikin niin Ypäjällä sattui ikävä onnettomuus, jossa ratsastaja kuoli jäätyään hevosen alle. 
Toi jätti mut aika miettelijääks. Nykyään reagoin eritavalla, jos nuori kuolee tai joku ajaa välinpitämättömyydestään ylinopeutta. Mietin miten halpa henkivakuutus suurimaksi osaksi tilanteissa kypärä on. Ja tästä lähtien ( kiitos iskälle ) myös turvaliivi. 
No seuraavana päivänä onnettomuudesta mulla tosiaan oli se estetunti keskiviikkona. Korpikylässä ja menin Mupella. Tunti meni hyvin, opin taas uusia asioita, etenkin pohkeen tärkeyttä. 
Asiat alkoivat vasta tapahtua, kun päästiin tunnilta. Oltiin taluttamassa hevosia maneesista, kun nään tallin omistajan kävelevän kentälle ja kahden opettajan huutavan, että odottakaa siellä (maneesin oven ulkopuolella). Seuraavassa hetkessä ambulanssi kurvaa parkkipaikalle. hui. No ambulanssi meni siitä sitten kentälle ja me ihmeteltiin, että mitä nyt on voinut tapahtua. Mulle tuli ekana mieleen mun kaveri, jolla on selässä hermovaurio. Toivoin mielessäni, että älä vaan oo tullu alas. Ei onneksi ollut. Myöhemmin selvisi, että hypätessä erään naisen hevonen oli kieltänyt ja nainen lentänyt hevosen ja esteen yli, seurauksena siitä lyönyt päänsä. Mitään tämän vakavampaa ei onneksi ollut sattunut vaikka läheltä piti. 
Tämäkin muistuttaa mua, että käyttäkää kypärää ja suojelkaa päätänne.
Viime viikon loppuna mäkin jouduin ambulanssin kanssa lähemmin tekemisiin, kun löysin sammunen tytön makaavan maasta ihan oksennuksessa. Näitä tilanteita nyt vaan jostain syystä tulee. Tyttö onneks selvis ja kaikki pääty lopulta hyvin vaikka ikää oli 13 vuotta.

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti